25/02/2012

PvP

Platform voor Politicologen (PvP)

Het PvP is een samenwerkingsverband tussen de studieverenigingen voor Politicologie in Nederland: SPIL (Leiden), EOS (Vrije Universiteit Amsterdam), Machiavelli (Universiteit van Amsterdam) en natuurlijk ismus. Het PvP heeft als doel om de studenten van Politicologie in heel Nederland dichter bij elkaar te brengen. Dit wordt gedaan door ieder jaar activiteiten te organiseren.
In de eerste plaats is dit het Politicologie in Perspectief congres. het PiP congres is een gezamenlijk georganiseerd congres die Politicologie koppelt aan een bepaald thema, om zo meer verdieping te bieden aan de studenten.

Naast dit congres wordt er ook ieder jaar getracht om een extra activiteit te organiseren, om zo de studenten nog dichter bij elkaar te brengen.
Als laatste biedt het PvP zich als mooi klankbord, om zo ideeën en ervaringen uit te wisselen tussen de verschillende studies Politicologie.

Ook werkt het PvP nauw samen met de NKWP. De Nederlandse Kring voor Wetenschap Politicologie, is de beroepsvereniging voor Politicologen. De NKWP verzorgt de uitgave van het blad ‘Acta Politica’ en organiseert ook ieder jaar het Politicologenetmaal, een 24-uur durende conferentie waarin Politicologen hun scripties kunnen laten beoordelen en er andere interessante lezingen zullen zijn.

Geef een antwoord