Ga naar de inhoud

ISMUS CAREER EVENT - 31 MEI 2022

Studievereniging ismus

Studievereniging ismus is de vereniging voor studenten politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De studievereniging brengt op een ontspannende en laagdrempelige manier studenten en docenten politicologie met elkaar in contact komen buiten de collegebanken. De 550 leden die ismus telt variëren van eerstejaars, ouderejaars en master studenten. 

Voor studenten organiseert ismus colleges over de actualiteit, die ingaan op politieke of politicologische onderwerpen die tijdens colleges niet altijd aan bod komen. Verder worden er verschillende borrels, excursies, spelavonden en reizen georganiseerd.

De studie Politicologie

Politicologie bestudeert hoe mensen en groepen beslissingen nemen over hoe zij hun samenleving in willen richten. Je bestudeert de invloed van politieke partijen, sociale bewegingen, media, belangengroepen en internationale organisaties. Daarnaast leer je de morele dilemma’s te analyseren die al deze spelers ervaren. Kortom, je onderzoekt macht en invloed op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

Deelnemende organisaties

krijger
dekker vd vegt
talent in huis