Lezing- en debatcommissie

Studievereniging ismus is er voor alle studenten politicologie die naast hun studie een leuke en gezellige tijd willen beleven. Daarom organiseert de vereniging feesten, borrels en reisjes. Maar naast dat een studievereniging er is voor gezelligheid, organiseert het ook regelmatig wat meer verdiepende activiteiten. Haar leden zijn immers allemaal universitair studenten; die zijn er niet vies van af en toe een beetje extra kennis op te doen. De lezing- en debatcommissie speelt een belangrijke rol bij het organiseren van deze formele activiteiten.

Studenten politicologie zijn over het algemeen geïnteresseerd in de meningen van anderen en gaan graag in discussie. Maar ze worden ook opgeleid om kritisch te zijn. Daarom bezoeken de leden graag gastcolleges. Niet alleen om iets meer te leren van bijvoorbeeld een politicus, journalist of vakspecialist, maar ook om met deze persoon in gesprek te gaan en hem of haar uit te dagen.

Dit jaar zijn we van start gegaan met een frisse commissie met veel eerstejaars, die gemotiveerd is om mooie lezingen te gaan organiseren. ismus viert dit jaar haar derde lustrum, wat ons extra gebrand maakt om in de zomer terug te kunnen kijken op een jaar vol geslaagde lezingen. Daarnaast maken we ons langzaam op voor de Tweede Kamerverkiezingen die in maart gaan plaatsvinden, een gebeurtenis waar we zeker veel aandacht aan gaan besteden.

Naast lezingen organiseert de lezing- en debatcommissie, zoals de naam al doet vermoeden, elk jaar een aantal debatten. Voor dit jaar staat traditiegetrouw het BOW-ismus debat op de planning, waar we hopen de felbegeerde wisselbeker terug te winnen van onze rivalen van bestuurskunde. Daarnaast is het onze ambitie om nog een aantal spannende debatten te organiseren.

Lezing- en debatcommissie

De Lezing- en debatcommissie 2016-2017 bestaat uit:

– Daan Spackler
– Janneke Stevens
– Luuk Kaffener
– Mart Terlouw
– Mike van Diemen
– Jeppe Kok
– Nick Woudstra