Kascontrolecommissie

Wij zijn zeer vereerd dat u de moeite heeft genomen om deze pagina van onze zeer aan vervanging toe zijnde website te bezoeken. In onderstaande tekst zal de commissie zich voorstellen en uitleggen wat zij volgend jaar doen.

De kascontrolecommissie is de commissie die ismus moet behoeden van het financieel falen van de vereniging en vooral om de penningmeester te ondersteunen in het financiële geneuzel van onze club.

Dit jaar bestaat de kascontrolecommissie uit vier illustere ismi. Casper Veenhuysen onze eigen Oekraïnestrijder en –correspondent. Dyon Bambacht het geweten van onze vereniging, voormalig secretaris en derdejaars kascolid en sinds kort onze eigen Amerikadeskundige. Het derde lid is Stan van Moorsel, voorganger van Ruben Meijerink en immer vrolijk. Tot slot de voorzitter van de commissie, Lars Meijer, de misschien wel meest succesvolle penningmeester ooit, die graag zijn ervaringen deelt met zijn opvolgers.

De afgelopen jaren is de commissie vooral tijdens ALV’s zichtbaar geweest voor de vereniging, maar komend jaar willen we ook een heuse boekhoudcursus voor studenten met een gat in hun hand verzorgen. Dus lees jij dit en heb jij een gat in je hand? Meld je dan aan via het contactformulier wat te vinden is op de nieuwe site. O nee, de aanschaf van deze nieuwe website heeft de kasco al tegen gehouden.

Verder bemoeit de commissie zich niet met beleid maar controleert het puur of de facturen wel aanwezig zijn en of het bestuur geen eten en drinken voor eigen gebruik aanschaft van óns geld . Daarnaast komt het heel af en toe voor dat een penningmeester een pinpas van de vereniging kwijtraakt. De kasco moet dan sneller dan snel in actie komen, maar ja dan moet je daar wel over worden ingelicht.

Eigenlijk doet zo’n commissie niet zo veel maar ja je moet je zelf belangrijker voordoen dan je bent daarom zitten er ook altijd oud-bestuurders in. Gelukkig is er dit jaar nog een stem van het volk aanwezig in de commissie namelijk de gewone man Casper Veenhuysen, die tegenwicht kan bieden aan de hoge heeren Meijer, Bambacht en Van Moorsel.

Zijn jullie door dit verhaal enthousiast geworden over ons werk dan nodigen wij je graag uit om eens een dagje mee te lopen. Of ben jij de grafisch ontwerper die onze kascobrieven oppimpt? Neem dan contact met ons op.

Centimentele groeten van de kasco 2016/17

De Kascontrolecommissie 2016-2017 bestaat uit:

– Dyon Bambacht
– Casper Veenhuyzen
– Lars Meijer
– Stan van Moorsel